DiSC för gruppen

Profilanalysen Ă€r en metod eller ett verktyg som hjĂ€lper var och en att förstĂ„ sig sjĂ€lv, att förstĂ„ andra mĂ€nniskors olika beteendemönster och samverkanden mellan profilerna. Att anvĂ€nda sig av DISC-modellen innebĂ€r en mĂ€ngd möjligheter nĂ€r man arbetar med grupper. Vi fĂ„r insikter om oss sjĂ€lva men ocksĂ„ varandra – vad Ă€r vĂ„ra styrkor och utmaningar? Vad motiveras vi av och vad blir vi stressade av? Vad behöver vi tĂ€nka pĂ„ som team för att skapa en effektiv kommunikation?

Att anvÀnda personprofilanalysen och göra övningar i grupp Àr en av vÄra mest populÀra utbildningar! Innan utbildningstillfÀllet fÄr var och en utföra ett digitalt test och utbildningen startar med att vi gÄr igenom grunderna i analysen, innan deltagarna blir tilldelade material om sin egna personprofil och vad testet utvisat.

Utöver det fortsĂ€tter dagen med praktiska övningar och avslutas med det kanske allra viktigaste – en handlingsplan för sig sjĂ€lv utifrĂ„n de delar i sitt eget beteende som man vill förstĂ€rka. Handlingsplanens utgĂ„ngspunkt Ă€r normalt med fokus pĂ„ de personer som man vill förbĂ€ttra sin kommunikation med! Deltagarna tar Ă€ven fram en handlingsplan för gruppen dĂ€r fokus Ă€r pĂ„ hur vi kommunicerar bĂ€ttre med varandra.

Exempel pÄ innehÄll

  • Hur skall man identifiera de olika profilerna?
  • Hur fungerar D-I-S-C personer i olika situationer?
  • Hur fungerar profilerna i samspel med varandra
  • Hur kan jag anvĂ€nda kunskapen i min kommunikation med andra mĂ€nniskor?
  • Hur kan jag anvĂ€nda kunskapen för att bli Ă€nnu mer framgĂ„ngsrik i mitt dagliga arbete?
  • Hur kan jag anvĂ€nda analysen i konflikthantering?