Konsten att göra mesta möjliga.

Namn: Annelie Porseryd

Antal år som HR-konsult: 3,5.

Annelie i tre ord: Ärlig, orädd och pigg-på-nya-utmaningar.

Matchmaking

Innan mitt senaste uppdrag har jag bara varit på traditionellt hierarkiska företag. Ofta som någon form av HR-manager – även om titeln skiljer sig åt beroende på vilken arbetsgivaren är, har den gemensamma nämnaren varit att jag är själv i HR-rollen. Och även om rollen var densamma nu, kunde förutsättningarna inte varit mer annorlunda. I vanliga fall arbetar jag som stöd till cheferna, vilka brukar ha personalansvaret. I det här fallet fanns inga chefer i traditionell bemärkelse. Det gjorde att jag fick hitta andra sätta att jobba med HR-frågorna, och kommunikationen med såväl medarbetare som ledning blev jätteviktig. Det var väldigt spännande och ett starkt skäl till att jag ville ha det uppdraget. Det är även en ynnest att få chansen att vara i en organisation där varenda medarbetare verkligen älskar sitt jobb.

Mycket är såklart tack vare ID Entity. De är så duktiga på det här med matchning, att förstå både vad kunden är ute efter och vad jag som konsult vill ha. Vilket förstås är oerhört viktigt – ett välfungerande arbetsklimat handlar så mycket om personkemi. Och jag har trivts otroligt bra på alla ställen jag varit.

Lika barn leka bäst

Sedan är det skönt att få träffa andra HR-människor ibland, eftersom jag ofta är ensam i min roll. Vid sådana tillfällen är det roligt att ID Entity anordnar sina frukostar, after works och liknande. Det är helt enkelt härligt att få tillhöra en grupp då och då.  

Dessutom gillar jag att vi har samma värderingar. Det finns en ärlighet och transparens som jag verkligen uppskattar. Man är flexibel nog att justera ett uppdrag i takt med att förutsättningarna ändras. Om man till exempel upptäcker, som under mitt senaste uppdrag, att någonting tar mindre tid än det offererats för, är man öppen med det. Jag vill aldrig känna att jag sitter sysslolös och kostar pengar. Och ID Entity tänker precis likadant som jag.

Vanligaste frågor att hantera

Det har blivit en hel del arbetsmiljö. 

När jag var yngre var jag inställd på att göra någonting inom vården men jag upptäckte ganska snart att det inte passade mig. Jag har testat en hel del olika inriktningar och arbetsplatser men det var under min tid på Utrikesdepartementet som jag insåg att jag gillade att jobba med personalfrågor. Och som konsult får du verkligen allt. Jag älskar friheten och variationen i mitt jobb, den gör det möjligt för mig att få ut mesta möjliga av såväl jobbet som livet.

Men det är de ständiga utmaningarna som driver mig. Du måste alltid vara på topp och leverera för att få fortsatt förtroende. På så sätt är det den bästa kompetensutvecklingen du kan få. Särskilt för någon som mig som älskar utmaningar och att träffa nya människor.

Längd på uppdrag

Väldigt olika men mellan fyra månader och 1,5 år.

Gör helst på fritiden

Umgås med familjen, yoga och jogga, resa och upptäcka nya platser och kulturer.