Förändring börjar med kommunikation.

Namn: Eva Andersson.

Typ av uppdrag: Arbetar oftast som interimschef eller projektledare inom förändrings- och transformeringsprojekt.

Eva med tre ord: Affärsorienterad, energisk och lösningsorienterad.

Glöm inte dina medarbetare

Jag kommer ofta in när en organisation befinner sig i någon form av förändring. Det kan handla om allt ifrån att flytta den befintliga verksamheten till att starta upp en ny, byta affärssystem eller förändra företagskulturen. Just nu är jag mitt uppe i ett väldigt spännande uppdrag där två företag ska integreras. Det är alltid roligt att kunna bidra till att en förändring lyckas. Men det som är allra mest givande är att se hur åtgärderna får fäste. Företag lägger ofta mycket tid på vad som behöver förändras, och så sätts projektet igång utan att man implementerar det hos medarbetarna. Man glömmer bort hur viktigt det är med kommunikation. För att vi människor ska kunna ta åt oss förändringar behöver vi förstå och känna oss involverade i processen. Och det är där jag kommer in i bilden.

Kombinationen gör skillnaden

Jag har jobbat hela mitt yrkesaktiva liv som ledare inom HR och andra stödfunktioner, men det var först 2011 när jag började arbeta som konsult, som jag kom i kontakt med ID Entity. Eftersom jag tycker det är intressant att byta miljö och industri ibland passar de mig bra. De är väl etablerade och har en bred kundkrets som spänner över många olika branscher. Dessutom är de trevliga att jobba med. Du får en bra kombination, med andra ord.   

Gör helst på fritiden:

Umgås så mycket jag bara kan med familj och vänner. Älskar naturen och har en stuga i skärgården. Drömmer även om dykarcertifikat, särskilt efter att jag fick chansen att dyka med stingrockor på Cayman Island.