Ingen dag är den andra lik.

Namn: Maria Johnson

Reser helst: Till svenska fjällen med familjen.

Maria med tre ord: Flexibel, nyfiken och positiv.

Från det stora till det lilla

När jag tänker efter har jag nog aldrig varit i en organisation utan egen HR-funktion, men jag får hantera hela spektrumet av HR-relaterade frågor. Ofta som chefsstöd men även i direktkontakt med medarbetarna. Vid mer än ett tillfälle har jag kommit in och stöttat nya chefer för att de ska bli självgående och kunna sköta sin grupp på egen hand.

Typ av uppdrag

Från ett halvår till närmare två år. Jag gillar lite längre uppdrag där du får inblick i hela HR-cykeln och lär känna både chefer och medarbetare. 

Jag hade varit anställd som HR-manager i tolv år på ett företag innan jag startade eget. Det handlade i första hand om att jag ville prova något nytt, se andra branscher. Som konsult kan du på relativt kort tid få en bred erfarenhet av olika typer av organisationer och branscher – om det är det du vill. Själv älskar jag variationen. Ingen dag är den andra lik.  

Nära och personligt

Det var genom en kollega som jag hörde talas om ID Entity. Och därefter har det egentligen bara rullat på. Jag träffade Ylva och varenda uppdrag jag fått sedan dess har gått via ID Entity. Eftersom de lägger stor vikt vid att lära känna både mig som konsult och kunden, kan de matcha oss med varandra så att alla blir nöjda. Mycket tror jag beror på att de är ett relativt litet företag. Kontakten blir personlig och tät. Dessutom anordnar de ofta konsultträffar, mingel och liknande, vilket gör att du känner dig som en del av företaget.