Effektivt ledarskap

Genom Everything DiSC ges ledare förutsÀttningar för att skapa ett effektivt och framgÄngsrikt ledarskap. I detta ledarskapsprogram anvÀnder vi oss av DiSC Work of leaders eller DiSC management beroende pÄ vilken roll och under vilka förutsÀttningar man leder. Analysen ökar ledarens förstÄelse för kommunikation och ger konkreta verktyg för att framgÄngsrikt engagera, motivera och utveckla sina anstÀllda.

Verktyget har som bekant utstÄtt en hel del kritik de senaste Ären och vi pÄ ID Entity Àr sjÀlvklart medvetna om detta. NÀr vi anvÀnder verktyget Àr vi noga med att förutsÀttningarna Àr rÀtt och vad som Àr mÄlsÀttningen med analysen. NÀr dessa faktorer Àr inrÀknade kan vi se tydliga fördelar med att anvÀnda detta verktyg.

DiSC Work of leaders 

DiSC Work of leaders knyter an unika ledarskapsstilar med de verkliga behov som finns. Modellen för ledarskap ‒ vision, engagemang och genomförande ‒ hjĂ€lper ledare att förstĂ„ sin egen ledarskapsstil och hur deras beteenden pĂ„verkar deras effektivitet i specifika ledarskapssituationer.

Den inkluderar beprövade teorier frÄn 300 experter i fler Àn 150 organisationer, arbeten frÄn de mest framstÄende forskarna samt resultat frÄn över fyra Är av ytterligare forskning och utveckling för att förse deltagarna med en handlingsplan mot effektivare ledarskap.

DiSC management

Med DiSC management som har visat sig öka effektiviteten hos personer i ledarroll fördjupar deltagarna sin förstÄelse av sig sjÀlva, sina medarbetare och av sina egna chefer medan de ocksÄ lÀr sig hur deras ledningsstil pÄverkar deras instÀllning till beslutsfattande, tidsplanering och problemlösning. Deltagarna lÀmnar utbildningen med konkreta strategier som hjÀlper dem att anpassa sig efter sina medarbetares stilar sÄ att de kan maximera sina anstÀlldas starka sidor.

Beroende pÄ gruppens aktuella utmaningar anvÀnder vi oss av Work of leaders eller managementprofilen. Dagarna kan ligga som enskilda tillfÀllen eller som en modul i ett lÀngre ledarskapsprogram.


DiSC analysen har som bekant mött en del kritik. Vill du lÀsa mer om hur och varför vi pÄ ID Entity tycker verktyget i mÄnga fall fortfarande Àr hjÀlpsamt för ett effektivt ledarskap? LÀs dÄ denna artikel nÀr Karolina Wahlström hos oss resonerar i Àmnet.

Vi erbjuder Àven ledarskapsutbildningar inom:
  • Leda pĂ„ distans
  • HĂ„llbart ledarskap
  • Ny som chef
  • Ledarutveckling genom 360-analys
  • SvĂ„ra samtal och konflikthantering
  • Feedback och utvecklande samtal