VP Human Resources till BioGaia


Vill du vara med på en utvecklingsresa där du med en affärsnära approach får vara med och bygga upp en HR-funktion, och där företagets produkt dessutom har människors hälsa i fokus? Då kan du vara den vi söker som kommer bli en del av BioGaias tillväxtresa. BioGaia är ett svenskt innovativt hälsoföretag med internationell närvaro i Japan, Singapore och USA. De är världsledande inom probiotiska kosttillskott med 28 års erfarenhet av att utveckla, marknadsföra och sälja probiotiska produkter.

I rollen som VP Human Resources kommer du att arbeta operativt och strategiskt inom hela HR-området. Du erbjuds att vara med på en tillväxtresa på ett entreprenöriellt bolag och med möjligheten att påverka och forma din roll. Fokus kommer vara att skapa, utveckla och implementera samtliga HR-processer som ska ligga i linje med bolagets värderingar och tillväxtplan. Vidare blir du en viktig del i BioGaias ledningsgrupp där din expertis inom HR-området ses som viktig för att bygga fortsatt framgång.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Bygga och implementera HR-strategier som ligger i linje med BioGaias verksamhetsmål och värderingar
• Utveckla och implementera strategiska HR-planer och processer som exempelvis talent management, performance reviews, successionsplanering, rekrytering, utbildning och kompetensutveckling
• Agera ledningsgrupps- och chefsstöd i arbetsrättsliga frågor
• Fackliga förhandlingar
• Innehållet i rollen kommer till stor del att formas tillsammans med VD och ledningsgrupp

Personliga egenskaper som kommer uppskattas extra mycket hos dig är din förmåga att jobba med HR på ett affärs- och utvecklingsinriktat sätt för att på ett starkt sätt bidra till BioGaias fortsatta tillväxtresa. Vidare är du en utpräglad lagspelare och som vågar ta din plats i en ledningsgrupp och påvisa HR:s del i framgången. Du är en vass projektledare och kommunikatör, och ser möjligheter framför hinder och du räds inte förändring. Att vara prestigelös faller sig naturligt för dig och du föredrar att jobba i en organisation som BioGaia där man gemensamt jobbar för att skapa långsiktighet och goda relationer samtidigt som man har väldigt kul tillsammans!

Du kommer rapportera till BioGaias VD och de sitter i fina lokaler i hjärtat av Stockholm, närmare bestämt på Kungsbroplan. Resor till kontoret i Lund kommer att ingå men upplägget är flexibelt.

Vi söker dig som har akademisk examen inom HR eller motsvarande utbildning. Vidare tror vi att du har jobbat självständigt i en generalistroll inom HR i minst 5 år. Det är meriterande om du har erfarenhet av att bygga upp en HR-funktion och dess processer i ett entreprenöriellt bolag. Engelska och svenska som arbetsspråk faller sig naturligt för dig och du använder dessa flytande, både skriftligt och muntligt.

BioGaia erbjuder dig en spännande möjlighet att, tillsammans med VD och ledningsgrupp, forma din roll och driva ett affärsnära HR-arbete i en professionell och entreprenöriell miljö. Du ges också möjligheten att jobba på ett bolag där huvudsyftet är att bidra till bättre hälsa i världen genom att erbjuda kliniskt testade och konsumentvänliga probiotiska produkter.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar BioGaia med ID Entity, och tycker du ovan låter spännande – ansök redan idag då vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande och därför gärna vill få in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta vår rekryteringspartner ID Entity, Sandra Bråborg, sandra.braborg@id-entity.se eller 0708-40 74 24 eller Malin Ruhn Gibeck, malin.ruhn.gibeck@id-entity.se eller 0766-43 34 53

Sök tjänsten