Om oss

Sedan starten 2007 har vi jobbat enligt visionen att vi ska hjälpa våra kunder, konsulter och kandidater att nå sina visioner. Och eftersom vi idag, tio år senare, står här med ett rekordstort nätverk av grymma HR-personer kan vi nog dra slutsatsen att vi har lyckats. Vi har blivit ett namn att räkna med i HR-världen.

Vad kan vi hjälpa dig med idag?

Hos oss kan du välja mellan en rad olika färdigpaketerade HR-tjänster. Vi skräddarsyr även gärna en lösning utefter just ditt behov.

Vi ser det nämligen som vår allra viktigaste arbetsuppgift att förstå och sätta oss in i din situation. Det betyder att vi föredrar att jobba så nära dig det bara går. Först då kan vi på riktigt ta fram en lösning som passar dig och dina behov.

När du kommer i kontakt med oss (kanske redan efter att du läst klart den här texten) märker du rätt snart hur vi arbetar. Till exempel att vi gillar långsiktiga relationer. Vi älskar det vi gör och är därför måna om att vårt samarbete ska fungera så bra som möjligt. Det innebär bland annat att vi lägger lika mycket vikt vid kvalitet som effektivitet.

Hur började det?

Om du skulle fråga någon i vår omgivning (gör gärna det!) så skulle de antagligen säga att vi är ett engagerat och proffsigt gäng som gillar att ha roligt på jobbet. Vi tycker ett möte är som bäst när båda världar möts – när vi kan ha en kunskapsträff inom arbetsrätt som avslutas med pilkastning och grillade marshmallows. Eller att avsluta en fullspäckad arbetsvecka med ett dansmaraton på kontoret.

En annan sak som gör oss lite annorlunda än våra konkurrenter är det faktum att vi alltid jobbar i team för att lösa våra kunders behov. Vi tror att vi har mycket att lära av varandra och att det är kombinationen av våra styrkor som gör oss starkast.

Vår vision är att få fler företag och organisationer att tillsammans med oss jobba för det vi kallar Human Responsibility. Det vill säga ett arbetssätt och en livsstil som sätter engagemang, glädje och välmående i första hand. Läs mer om vår definition av HR här 

Hur är det att jobba med oss?

Det första steget mot att bli det ID Entity vi är idag, togs redan 2007. När två av grundarna, Ylva Ottosson och Cecilia Hasslev, som fortfarande är verksamma, lämnade det stora bolaget och bestämde sig för att starta ett kundnära konsultbolag med HR-fokus. Och tack vare vår gemensamma erfarenhet av branschen i kombination med vårt stora kontaktnät, tog det inte lång tid innan ID Entity blev ett etablerat namn.

Och nu tio år senare är vi väldigt glada att vi tog det där första steget. Men lika lite som vi visste då vet vi idag om framtiden. Det enda vi är säkra på är att vi kommer fortsätta att utvecklas tillsammans med kunder, kollegor, konsulter och kandidater. Och vi kommer att ha roligt under tiden!

Vår relation med dig som kund, kandidat och konsult

Sedan starten 2007 har vi jobbat enligt visionen att vi ska hjälpa våra kunder, konsulter och kandidater att nå sina visioner. Och eftersom vi idag, tio år senare, står här med ett rekordstort nätverk av grymma HR-personer kan vi nog dra slutsatsen att vi har lyckats. Vi har blivit ett namn att räkna med i HR-världen.

Därför är det viktigt för oss att:


  • Verka för mångfald och ta avstånd från all form av diskriminering.
  • Företagskänslig information används med största försiktighet för att inte på något sätt skada dig som kund.
  • Presentera ditt CV först efter att vi fått ok från dig.
  • All information om dig som kandidat eller konsult hanteras i linje med personuppgiftslagen.
  • Referenser eller andra upplysningar kring dig inte samlas in utan att vi fått ok från dig.
  • Tester och testresultat behandlas konfidentiellt. Och att du får personlig återkoppling.