Jag kunde inte ha önskat mig en bättre arbetsgivare.

Namn: Sofia Tillberg

Antal år som HR-konsult: Drygt ett år 

Sofia i tre ord: Nyfiken, engagerad och lyhörd

Det första steget

Efter den där dagen höll vi kontakten, och när det blev dags för mig att bege mig ut i arbetslivet hörde ID Entity av sig. De hade några uppdrag där kunden sökte mer juniora konsulter, och de trodde att jag skulle passa bra. Och det har det ju verkligen gjort. Mitt första uppdrag skulle pågå i tre månader – nu har jag varit här i ett år. Jag har faktiskt nyligen blivit erbjuden ett vikariat som jag bestämt mig för att acceptera, det känns väldigt spännande.

Jag rekommenderar alla som håller på att starta sina karriärer att börja som konsulter. Det är ett utmärkt sätt att testa på olika jobb och arbetsmiljöer. Och med ID Entity bakom mig känner jag mig ännu tryggare. Tack vare dem har jag aldrig känt mig ensam i min roll. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre första arbetsgivare.    

Gör helst på fritiden

Älskar att resa, vilket antagligen hör ihop med min nyfikenhet, jag vill uppleva nya saker och kulturer. Har just nu en roadtrip i USA inplanerad, men annars åker jag gärna på weekend-resor, helst till platser där det händer mycket runt omkring mig.

Man skulle kunna säga att min karriär började på Personalvetarnas dag i Uppsala för ett drygt år sedan. Där samlas årligen alla som studerar till personalvetare, och jag fastnade för ID Entitys monter. De körde en frågesportstävling som jag bestämde mig för att delta i. Som jag och ytterligare en student vann, skulle det visa sig. Det resulterade i att vi fick göra ett studiebesök hos ID Entity, där vi fick veta mer om hur företaget såg ut och hur de jobbade. Väldigt lärorikt att som student få en liten inblick i sin framtid.