Självledarskap

Självledarskap kan definieras som ”det inflytande som människor utövar på sig själva för att uppnå den motivation och det fokus som behövs för att kunna bete sig på ett önskat sätt”. Om man själv är ledare är dessutom ett starkt självledarskap en förutsättning för att kunna leda andra framgångsrikt.


Vi uppslukas lätt av vardagens alla val och måsten. När vi går på autopilot brister självledarskapet och man kan lätt tappa sin egen riktning. Utan ett starkt självledarskap har vi ofta en förmåga att bli överdrivet perfektionistiska, ställa orimligt höga krav på oss själva och andra och brista i motivation och arbetsglädje. Det fina med självledarskap är dock att det går att öva upp.

Våra utbildningar vänder sig till dig som vill få en ökad självinsikt och medvetenhet kring dina beteendemönster. Du får effektfulla verktyg och strategier för att ta kontroll över autopiloten och på så vis göra mer medvetna val. Vi utgår från modern forskningen kring hjärnans motivationssystem varvat med interaktiva övningar både i grupp och enskilt, under och mellan utbildningstillfällena.

Exempel på innehåll;

  • Självinsikt, hur ser jag på mig själv och hur ser andra på mig?
  • Självbild, finns det något gap mellan hur jag ser mig själv och hur det faktiskt är?
  • Värderingar och motivatorer
  • Acceptans och släppa taget
  • Mina triggers och skapa konstruktiva svarsmönster
  • Fokus och att vara digitalt smart

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om självledarskap eller undrar du något annat?