Konflikthantering och svÄra samtal

Att konflikter uppstÄr pÄ en arbetsplats Àr inget ovanlig eller farligt. En konflikt kan bÄde leda till utveckling och förbÀttrat samarbete om den hanteras pÄ rÀtt sÀtt. Att hantera och lösa en konflikt Àr problematiskt och krÀver sÄvÀl energi som tid och engagemang. Men det Àr inte ovanligt att konflikter som fÄr ligga och gro över tid vÀxer sig Ànnu starkare. Resultatet blir ett onödigt obehag, med ökade risker för ohÀlsa och försÀmrade prestationer.

Hur gÄr det till?

Vi pĂ„ ID Entity erbjuder halv- eller heldagsutbildning för chefsgrupper samt medlings – eller konflikthanteringssamtal. VĂ„ra kompetenta konsulter har stor erfarenhet av att hantera olika typer av situationer. Ibland handlar det om att lösa upp knutar mellan tvĂ„ personer som har fastnat i ett konfliktlĂ€ge. Andra konfliktsituationer Ă€r mer diffusa dĂ„ det kan handla om samarbetssvĂ„righeter i en grupp, problem-jargonger, eller bristande respekt för varandra.

Genom ID Entitys arbete vÀgleds individerna till att skapa förstÄelse för sitt eget beteende och ges konkreta verktyg för att bemöta andra i en konfliktsituation pÄ ett nytt sÀtt. Vi stöttar och agerar neutrala medlare och stÀller frÄgor som vÀcker insikt och beteendeförÀndring. Som ledare ges du ocksÄ möjlighet att bolla metoder för ditt agerande av konflikten.

Som ledare behöver du ibland Ă€ven ta de dĂ€r riktigt tuffa samtalen som kanske gör bĂ„de dig och din medarbetare obekvĂ€m. Det behöver inte handla om en konflikt utan om en speciell situation kring en specifik medarbetare. Kanske har du inte nĂ„tt fram till din medarbetare, trots upprepade försök att pĂ„tala en misskötsel? Luktar din medarbetare alkohol, har dĂ„lig hygien eller gör allting för lĂ„ngsamt? Även hĂ€r hjĂ€lper vi pĂ„ ID Entity till med rĂ„dgivning och praktisk hantering av situationen. 

Vi jobbar med utbildning för hela grupper, ledarstöd, medarbetarsamtal och trepartssamtal.

Vi erbjuder Àven ledarskapsutbildningar inom:
  • Leda pĂ„ distans
  • HĂ„llbart ledarskap
  • Ny som chef
  • Ledarutveckling genom 360-analys
  • Effektivt ledarskap
  • Feedback och utvecklande samtal